Tuesday, June 20, 2017

Max Factor FaceFinty 3 in1 Foundation ReviewMax Factor FaceFinity 3 in 1 течната пудра ја купувам веќе трета година по ред и тоа најчесто летен период кога преферирам мат изглед и ми треба некоја подолготрајна течна пудра.

Амбалажата многу ми се допаѓа, стаклена е и има пумпичка па дозирањето е многу полесно. Тектурата е средно густа, преферирам да нанесам 2 тенки слоеви за да добијам поголема покривност.

Пудрата се суши во мат финиш, добивам одлична покривност и што е најважно не ја чувствувам тешко на лицето.

Трајноста е одлична после 6-7 часа малку засветнувам на т-зоната па затоа преферирам да ја фиксирам со камена пудра на т-зоната за подолготраен ефект.
Има 6 достапни нијанси од кои што јас ја имам 60 Sand која што е со жолт подтон. Моментално ми е за нијанса потемна ама најчесто добивам малку боја од сонцето па оваа нијаса ќе биде совршена.
Според мене одговара на секаков тип на кожа, со добра подлога би одговарала и на сува и на мрсна кожа.
Најдобро се нанесува со влажно сунѓерче за течна пудра, на тој начин се нансеува најрамномерно и изгледа најприродно.Мене многу ми се допаѓа и ретко кога купувам иста пудра два пати а оваа ја купивам веќе по трет пат многу сум задоволна од ефектот.

Цена: 850 ден

1 comment:

  1. fire and ice facial Houston


    It seems every one has ordered something from The Ordinary. It just shows how well informed people are about skin care and that packaging and fancy expensive ingredients don't really matter.

    ReplyDelete