Saturday, November 5, 2016

Empties + Mini Reviews


Долго време немам напишано пост за кои проиводи ги потрошив изминатиов период и како сум задоволна. Денес ќе читате мал дел од препаративна и декоративна што ја користев и потрошив изминатион период и мини рецензии.




The Body Shop Camomile Cleansing oil често е споменуван на блогот и знаете дека ми е еден од омилените производи за отстранување на шминка. Ова ми е трето потрошено паковање и секако дека ќе продолжам да го купувам затоа што предобро ја отстранува целата шминка од очите и лицето и трае цела вечност.

Eucerin DermatoClean - Гелов беше ми беше предобар, одлично ја чисти кожата без притоа да ја суши. Иако сум многу задоволна незнам дали би го купила повторно затоа што гелот на Clinique ми е многу подобар а и ја користам целата колекција за лице на Clinique.

Avon Care Gentle Aloe - Предобар лосион, мириса прекрасно кожата ја прави многу мека, за многу кратко време се впива во кожата без да дава лепливо чувство и што е најважно цената е повеќе од одлична.

Clinique Dramatically different moisturizing gel - Предобар гел/крем за мрсна кожа. Кожата ја прави мат, пудрата изгледа совршено нанесена над ова чудо. Многу ми се допаѓа и едвај чекам да го купам во големо паковање.

Melem - За мелем веќе пишував рецензија, ми беше спас во летниот период и веќе го купив и второто паковање и мислам дека секој дома треба да поседува вакво нешто. (Кликнете тука за да ја прочитате рецензијата).


Avon Make up setting spray - Веќе пишував рецензија, одличен фиксатор особено за таа цена, ова ми е 3 паковање ама нема веќе да го купувам затоа што најдов друг што повеќе ми одговара. (Кликнете тука за да ја прочитате рецензијата).

Bourjois City Radiance Foundation - Пудрава е одлична, кога ја нанесував многу ми се допаѓаше како изгледа на лицето, ама за жал никако не одговараше на мојот тип на кожа па не би ја купила повторно. (Кликнете тука за да ја прочитате деталната рецензија).

Max Factor Color Adapt Foundation - Течна пудра со многу интересна пенаста текстура. После нанесувањето се суши во мат финиш и изгледа многу убаво на кожата. Не би го купила повторно затоа што имам други омилени течни пудри од овој бренд, а и мислам дека ја повлекоа од продажба.

Maybelline Fit Me Concealer- Светот полуде по овој коректор па и јас решив да го пробам. Има некоја чудна текстура после неколку часа ми се вовлекува во линиите и нијансите не се доволно светли. Покривноста е добра и убаво изгледа на лицето ама сепак не би го купила повторно.

Catrice Light Reflecting Concealer - Летово често го користев овој коректор, го комбинирав со по покривни течни пудри и го нанесував само за осветување на некои делови од лицето (под очите, на носот, на брадата и малку на челото) и многу бев задоволна, дава многу свеж изглед на лицето и што е најважно не ми се собираше во линии после неколку часа. Дефинитивно ќе го купам повторно затоа шо ми се допаѓаше тој осветлувачки ефект што го добивав.
Единствена замерка ми е што многу брзо се троши.

Max Factor Masterpiece Transform Mascara - Ова ми беше омилена маскара и ова ми е 3 потрошено паковање, ама нема да ја купам повторно затоа што сакам да пробам други маскари. (Кликнете тука за да ја причитате деталната рецензија).

Seventeen The Stylist Mascara - Предобра маскара, дава ефект на вештачки трепки со многу волумен и должина. Seventeen има одлични маскари па би ви препорачала да си разгледате и верувам дека ќе надете некоја што совршено ќе ви одговара.

Essence Brow Gel - Веќе купив второ паковање, одличен гел, веѓите ми ги држи на место цел ден.

Golden Rose Gel Liner - Рецензија

Seventeen Pro Liner - Омилен туш веќе купив ново паковање. (Кликнете тука за да ја прочитате рецензијата).


Avon Advance Techniques Hair Mask - Не би ја купила затоа што не забележав никаков ефект на косата.

Batiste Dry Shampoo - Ги обожавам шампоните на Batiste, дефинитивно би го купила повторно.

7 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Супер пoст! Јaс oбoжaвaм дa читaм вaкoв тип нa пoстoви.
    Мнoгу ми се дoпaѓa средствoтo зa вaдење нa шминкa oд кaмилицa нa The body shop и бaш би сaкaлa дa гo прoбaм.Дaли мoже дa се купи вo МК?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Не за жал го нема во Македонија, најблиску можеш да го најдеш во Грција. :)

      Delete
  3. Го купив спрејот од Авон благодарение на твојата рецензија. Сега едвај чекам да прочитам со што го имаш заменето.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naskoro i za toj ke napisam recenzija, mnoguuu evtina varijanta e i sto e najvazno ne mi dava sjaj na liceto. :)

      Delete
  4. Многу корисен пост, каде може да се купи шампонот Batiste.

    ReplyDelete
  5. Мило ми е што ти се допаѓа. Шампонот може да се најде во Дм и Космо предобри се пробај ги. :)

    ReplyDelete