Monday, February 15, 2016

Bourjois Push Up Volume Glamour Mascara & Bourjois Liner Pinceau 16h Review


Маскарата и тушот се "must have" производи за секоја девојка. Маскарата беше меѓу првите мејкап производи што ги пробав, и е еден од производите без кои неможам да замислам дневна шминка.  Како што веќе знаете маскарите и тушевите ми се слаба страна, па секогаш користам неколку истовремено. Денес ќе ви пишувам за маскарата и тушот на Bourjois што мислам за нив ќе прочитате во текстот подолу.


Bourjois Push up Mascara



Никогаш порано немав користено маскара од Боржуа, секогаш на нивниот штанд  ги разгледував пудрите или коректорите. Оваа маскара многу пријатно ме изненади. Незнам зошто очекував да бидам разочарана. Прво паковањето не ми се допаѓа, Bourjois имаат прекрасни паковања на нивните производи ама маскарите некако изгледаат обично и досадно.
Самиот производ е прекрасен, со само еден слој дава волумен и должина на трепките, со 2 слоеви можете да постигнете подраматичен изглед (како на сликата подолу).
Самата текстура на маскарата е средно густа, а четката е со густи влакна па одлично ги расчешлува  и извиткува трепките.


Ефектот трае цел ден, имам мрсни капаци и оваа маскара не ми се пресликува под очите. Лесно се одстранува со влажни марами или средство за одстранување на шминка.
Јас сум многу задоволна, со оваа маскара немаше потреба ниту да користам виткач за трепки затоа што ефектот од маскарата е долготраен. Ја препорачувам! :)




Bourjois Liner Pinceau 16h



Ретко користам течен туш, повеќе ги сакам тие како фломастер. Ама тие најчесто брзо се сушат и после некое време немаат потполно црна боја па морав да се вратам на течните тушеви. Овој е спакован во црно пластично паковање. Делот кај четката е со подолга дршка па тоа ќе ви пружи поголема стабилност во нанесувањето. Текстурата е многу течна а пигментираноста е одлична. Најмногу ми се допадна што се суши во мат финиш.
Единствен проблем што го имав е четката затоа што е многу тенка, а јас секогаш користам тушеви со дебела четка.



Ама, по неколку употреби се навикнав. Со тенка четка е многу полесно да го нанесеш тушот поблиску до трепките и да извлечеш "cat eye" линија. Ако имате мрсни капаци морате да го пробате тушов затоа што трае цел ден, не се размачкува ниту избледува. Ефектот е потполно ист како моментот кога го нанесувате.
Ако сте девојка што користи туш со тенка четка ви го препорачувам да го пробате тушов затоа што е одличен. :)



Дали вие ги имате пробано овие производи?
Која ви е омилена маскара и туш? Пишете ми подолу во коментарите за што би сакале да читате во следниот пост. :)

10 comments:

  1. Nice post

    Love Vikee
    www.slavetofashion9771.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Lancome Hypnose Drama i L'Oreal Superliner so fleksibilna cetkica (so drugite sum trapava- ne se nauciv da izvlecam precizna linija :(. Sto mislis, da li ovaa maskara moze da bide dobra za nekogo so kusi i tenki trepki kako mene?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovaa moze da ti odgovara zatoa sto dava golema dolzina na trepkite. Isto taka bi ti ja preporacala na Clinique kako edna od najdobrite sto gi imam probano Clinique Hight Lengths. Dava vlumen i dolzina na trepkite i e so mnogu specificna cetka. Probaj ja nema da zgesis. :)
      Isto taka i na Max Factor Masterpiece Transform mascara e mnogu dobra i e mnogu slicna na ovaa na Clinique samo sto e poevtina. Imam recenzija pisuvano eve link http://rosee96.blogspot.se/2015/03/max-factor-masterpiece-transform.html

      Delete
  3. odlichen post :)

    http://donnaoctober.blogspot.mk/

    https://www.instagram.com/donnaoctober/

    ReplyDelete
  4. Zdravo,
    Moram da se slozam so tebe i jas nikogas ne sum obrnala vnimanie na maskarite na bourjous, sekogas gi koristam onie na maybelline ili pak na l'oreal.Malku e out of topic ama imam poteshkotii da najdam dobar techen korektor za pod ochi,a voedno da e so prifatliva cena, dosta pokriven, da ne go sushi predelot pod ochite i da ima dovolno dobra selekcija na svetli boi so zolt poddton. Sum go probala aura correct me ama mi bese pretechen i presuv. Shto bi mi preporachala ti? Pozdrav <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jas go koristam od Maybelline fit me concealer, ama vo Makedonija go nema toj pa bi ti preporacala da gi probash na Catrice Liquid Camouflage Concealer mnogu gi falat i ima svela zolta nijansa.
      Isto taka i Bourjois imaat novi korektori Bourjois Radience concealer i e eptem hidratatnten i momentalno e na popust, nijansite im se prekrasni i ima lesna/sredna pokrivnost dovolno da go osveti delot pod ocite.
      Se nadevam deka ti pomognav :)
      POzdrav <3

      Delete
    2. fala ti shto odvoi vreme od denot za da mi odgovoris. sleden pat koga ke otidam skopje,ke go pobaram toj na catrice, spored recenziite na internet mislam deka bi mi odgovoral :) isto bi sakala da znam dali imas vo plan da postavis novo video na tvojot youtube kanal? navistina mi se dopajgaat videata koi dosega gi imas postaveno, zatoa i sum subscribed :D poz :))

      Delete
    3. Pisi mi dali ke ti odgovara bash bi sakala i jas da go probam :)
      Inaku za videa imam plan, malku sum zafatena periodov i zatoa nemam nisto posirano. :)


      Pozdrav ❤️🌹

      Delete