Friday, January 22, 2016

Avon superSHOCK gel eyeliner review



Авон има нови производи, најмногу се израдував на гел тушевите во боја. Особено тој во сина боја Shimmering Sapphire, иако сенка во сина боја не ми стои баш најдобро, со тушот добро фукнсионираме. Особено мислам дека за периодов е одлична нијанса за да го избегнеме зимското сивило.
Тушот е сместен во мала, квалитетна, стаклена тегличка од 3г.  Текстурата му е средно кремаста, нешто како Color tattoo сенките од Maybelline, само нормално се со различна формула.





Пигментацијата е средна и помалку разочарувачка. Очекував да е многу попигментиран. За да ја добијам посакуваната нијанса морам да поминам неколку пати со четката, а со тоа се губи и прецизноста.


Она што најмногу ме изненади е долготрајноста. Имам многу мрсни капаци а тушот ми трае се додека не го избришам, што се за пофалба, многу по скапи тушеви не ми траеле вака долго.
И друг голем плус е што може да се користи и како база за сенка, одлично се комбинира со сина сенка,со розево златна, златна сенка итн.
(На сликите подлу како изгледа тушот на очите, на кафени или зелени очи би стоело уште поубаво.)



Можеби би го купила повторно затоа што е со многу пристапна цена и заради специфичната боја.
Дали вие го имате пробано и дали ви се допаѓа?

9 comments:

  1. Too bad it isn't so pigmented but the color is beautiful! That kind of colors really do kill zimsko sivilo as you said :D Love the way you put the eyeliner, so neat!

    ReplyDelete
  2. Јас го порачав црниот, и не сум задоволна од бојата, повеќе е сива отколку црна, како што рече мора да се помине неколку пати.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I mene pigmentiranosta mnogu me razocara, koristi go kako baza za smoky eyes :)

      Delete
  3. Многу убаво нанесено Азизе,одлично ти прилега :).emoonlight.

    ReplyDelete
  4. Здраво Азизе,
    Навистина сум пријатно изненадена од коплетноста на твојот блог како и од квалитетот на youtube видеата кои ги правиш. Веќе 6 години гледам туторијали на youtube, но најчесто производите кои ги користат не се достапни во Македонија. Би сакала да те прашам дали isadora козметиката е достапна во Македонија или пак ја нарачуваш од интернет. Поздрав и уште еднаш секоја чест за одличната работа <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zdravo Jasmina,
      Prvo da ti se zablagodaram mnogu mi e milo sto ti se dopagja. <3
      Isadora kozmetika kupuvam od Shvedska neznam dali i kade ja ima po drugi drzavi. :)
      Mozebi mozes preku ebay da gi poracas, senkite im se predobri! :)

      Delete
  5. The color is so vibrant
    You look beautiful

    Love Vikee
    www.slavetofashion9771.blogspot.com

    ReplyDelete