Friday, August 14, 2015

Golden Rose Round Face Brush Review



Здраво на сите :)
Денес пишувам прв пат пост за четка за која што имав големи очекувања кога ја купив, се работи за четката на Голден Росе.
Четката кога ја купив беше спакована во гумена кутија која што за жал ја немам за да ја видите, на која што пишуваше дека е изработена од природни влакна, и начин на употреба.
Самата четка е со рамен врв што ја прави полесна за блендање на пудрата,  изработена е квалитетна пластика со горен метален дел. Влакната се многу меки и нежни за кожата.
Нормално пред да почнам да ја користам прво ја измив со вода и бебешки шампон, очекував дека ке и паднат барем неколку влакна ама немаше такво нешто што е за пофалба.



Четкава ја купив за нанесување на течна пудра, и слободно можам да кажам дека не ја бива за таква намена, прво течната пудра не можеш убаво да ја нанесеш на кожата затоа што четкава прави линии, порите се познаваат уште повеќе затоа што четкава ја нанесува течната пудрата само површински, и најлошо од се целата пудра останува на четката него на лицето.
Друго негативно многу тешко се чисти нколку пати што ја измив, четката никогаш не си ја врати вистинска бела боја како што беше кога ја купив, ова никогаш не ми се случило со другите четки. Пред да ја исфрлам скроз од употреба ја пробав со камена пудра и со пудра во прав, одлична ми е за со пудрата со прав, многу убаво ја нанасува пудрата а и не трошам многу од пудрата доволно е малце да земам со четката за цело лице. Исто така добра е и за прецизно нанесување на бронзер.


Заклучок
Ако ја купувате за нанесување течна пудра оваа четка не е за вас, мислам дека за некој денар плус минус ќе најдете четка со подобар квалитет.

10 comments:

  1. Која четка со ваков рамен врв за течна пудра би ја препорачала?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Од Real Techniques Buffing Brush многу е добра, за некое време ке пишам и рецензја и јас, инаку имаше пофалби и за четката со рамен врв од ebelin. Би ти ја препорачала и на H&M таа за bb крем ја користам скоро една година и во одлична состојба е. :)

      Delete
  2. Jas sum prezadovolna od ovaa cetka i za tecna pudra i za kamena i bronzer, koga ja mijam si ja dobiva belata boja, mozebi samo tvoeto iskustvo e takvo. Ja imam preporacano i na drugi i se prezadovolni. Sto se odnesuva do cetkata od Ebelin ne e dobra, premnogu e gruba za kozata i ne ja razmackuva ubavo pudrata. Se soglasuvam za cetkata od H&M i taa e dosta dobra ;) pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekoj so svoeto iskustvo, jas posle taa na Sigma mislam deka nikogash nema da probam nekoja taka dovolno dobra. Kako sto napisav vo tekstot pogore za pudra vo prav i kamena mi e dobra, ama za tecna ne, zatoa sto i premnogu ja vpiva pudrata pa poveke ostanuva vo cetkata nego na liceto i mi pravi linii. Kako i da e fala za komentarot, mozebi nekoj ke go procita pa ke i dade shanca. :)
      Pozdrav :D

      Delete
    2. Sekako, sekoj so svoeto iskustvo :) prodolzi i ponatamu so recenziite, falese eden vakov blog vo Makedonija kade sto pokraj moda se sledi i sminka:) Samo napred :) Pozdrav :D

      Delete
  3. Ја гледав четката да ја купам ама подобро што не сум ја земала, се одлучив за Beauty Blender на Аура и прекрасен е за нанесување на течна пудра :)

    http://corleonka.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Shto se odnesuva do technata pudra, jas sum definitivno za nanesuvanje so prsti.Imam 3 chetki za taa namena, no nitu edna ne mi e pogodena..:)

    ReplyDelete
  5. И јас сум за со прсти, а имам и Sigma, и Real Techniques, инаку имав една мала за очи од Sigma blending e71, ако не се лажам ја немам повеќе исто бепе од природни влакна и бели влакна и многу тешко се миеше, обична сенка некако и се миеше, ама на пример ја користев за Maybelline tattoo сенките и мислам дека ја уништив со тоа, никогаш не беше повеќе бела како што треба, инаку другите што ги имам за пудра иако ретко ги користам од Sigma f80 и f82 нешто така се од вештачки влакна и супер се мијат, и одлични се, ги имам 4 години и како нови се :) Инаку на нет исто видов неколку рецензии на Jessup makeup, кои всушност се копија на Sigma, ама за едно 20 евра можеш цел комплет да добиеш не само една две четки. Ги има и на ebay, само треба да се проверува од кој продавач се купуваат, имаат они линкови на нивната фејсбук страна обично.

    ReplyDelete
  6. Mene taa na Sigma mi e predobra f80 ja izmiv so vrela voda i ja oshtetiv i zatoa sega si ja poracav od Real Techniques buffing brush se nadevam deka ke bide dobra. Ovie so prirodni vlakna se poteshki za mienje, imam nekolku i ista maka imam hahahaha, inaku bash ke vidam da poracam pd ebay kopija od Sigma eptem ja sakav F80 flat top kabuki brush. Fala ti za komentarot☺️
    Pozdrav ❤️

    ReplyDelete
  7. Одлична рецензија. Пробав течната пудра да ја нанесувам на различни начини, но со прсти некако ми е најбрзо и наједноставно.

    ReplyDelete