Thursday, April 2, 2015

Monthly Favorites | March


Здраво на сите!
Време е да ги покажам омилените продукти за периодов, не ми се верува дека веќе е месец Април и пролет моето омилено годишно време. Како што веќе видовте на сликите, периодов пробав повеќе нови продукти па продолжите да читате ако ве интересира што мислам за овие продукти.




1. Max Factor Creme Puff Blush - Руменилово морав да го ставам на прво место затоа што ми е откритие на годината не на месецот. Одлично ми одговара на бојата на кожата, премногу е трајно и пигментирано и има преслатко паковање. Бавно се троши и вреди за секој денар.

2. Catrice Camouflage Cream - Еден од подобрите коректори што ги имам користено, одлично прекрива црвенила, некогаш го користам и за под очи, немам многу што да покријам ама битно не ми се собира под очите. Го нанесувам со сунѓерчето за течна пудра на Орифлејм, и го фиксирам со камена пудра.

3. Ingrid Cosmetics Lipstick (300) - Карминов го купив само за креирање омбре ефект на усните, и периодов го користев дури пречесто, не е нешто многу хидратантен и траен ама за таа цена е одличен. Ако имате користено/видено подобар кармин со ваква нијанса ве молам известетеме.

4. Maybelline Fit me Powder - Немам премногу мрсна кожа па одлично ми врши работа за фиксирање на течната пудра. Го користам скоро секој ден премногу бавно се троши.

5. Max Factor Masterpiece Transform Mascara - Маскарава е одлична и многу долготрајна. Имам и рецензија која можете да ја прочитате овде.

6. Max Factor eyeshadow brush - До сега користев по ниско буџетни четки, не можев да се замислам да дадам премногу пари на една четка, од кога ја купив четката за течна пудра на Сигма сфатив дека има премногу разлика од останатите четки, па потоа ја пробав и оваа на Макс Фактор, нанесувањето на сенките е полесно од било кога и не ми ги рони нити оштетува сенките, лесно се чисти, плус одлична е и за креирање на "smoky eyes". Вреди за секој денар.



7. Neutrogena Facial Gel - Прво има одлично и многу практично паковање, не сум голем фан на тие што се во туба. Одлично ми го чисти и освежува лицето и што е најбитно не ми ја суши кожата како некои други гелови за лице. На самото паковање  пишува дека ги третира акните, јас не приметив некоја голема разлика, а и немам лице со многу акни па не ми можела да зборувам на таа тема.

8. Balea 3 in 1 Face Wash - Продукт на годината, на почетокот кога го купив бев скептична како може да биде толку добар а да има толку ниска цена. Одличен продукт го имам користено за сите 3 намени и сум презадоволна и го препорачувам.

9.L'oreal Hydra Active 3 Micerall Water - Го зедов со понудата хидратантен крем плус мицерална вода за 370 ден и не погрешив, одлично ја отстранува шминката од очите и лицето.

10. Gliss Ultimate Color (express repair conditioner) - Од фарбите косата ми стана многу сува и тешка за одржување, ова чудо ми е спас, косата полесно ми се расчешлува и ми има бласкав сјај а и бојата ми изгледа поубаво.

Толку за месецов, се надевам дека ви се допадна.
           Со љубов,
                         Азизе





3 comments:

  1. Само коректорот го користам и задоволна сум од него. Би сакала на Неутрогена гелот да го пробам. :)

    ReplyDelete
  2. My sister uses the Catrice Camouflage Cream and she once used it on me also and I loved it :) need to buy myself one also :)



    Saci
    ChocolateFashionCoffee
    ChocolateFashionCoffee Facebook Page

    ReplyDelete
  3. super post, mi treba nov korektor, cisto za promena, bi go probala ovoj na Catrice :)

    https://instagram.com/donnaoctober/
    donnaoctober.blogspot.com

    ReplyDelete