Tuesday, April 21, 2015

Lip Liners on budget | Impala



Здраво на сите, се надевам дека сите сте добри. Долго време ме немаше со нов пост, го немав фотоапаратот дома а не сакав да ставам слики од мобилен.
Купив нови моливи за усни на Импала а ги имам користено и порано, па решив да ви пишам некој збор за нивниот квалитет.
Порано ретко купував моливи за усни, најчесто ги земав од мајка ми, сега сум опседната со нив и буквално сакам да ги имам во секоја нијанса.



Од овој бренд ги имам користено четките за шминка, кармините кои што се предобри и многу долготрајни и моливчињата за усни. Никако не би ви ја препорачала пудрата, затоа што ја суши кожата и мене ми предизвика акни ја имам пробано пред многу години и не верувам дека нешто се има променето во формулата.
Имам 5 (204,208, 233, 216) моливчиња за усни и  едно е 3во1(Сенка, кармин, руменило)  боите ми се одлични како за дневен така и за вечерен изглед.
Имаат многу мека структура и одлично стојат и без кармин, исто така и лесно се острат и не се кршат при острење. Одлично се пигменирани и со еден потег оставаат одлична боја на усните ова исто значи дека и бавно се трошат што е еден голем плус, исто така се водоотпорни и многу долготрајни.


204 -  Класична бордо нијанса, премногу пигменирана и одлично излгеда и на луѓе со посветол тен и на оние со потемен.
208 - nude нијанса со розев подон, одлично изгледа и самостојно без кармин, со кармин во слична нијанса или со карминот на Golden Rose Matte Velvet 02 се добива нијанса како таа на Kylie Jenner .
233 - Преубава корална нијанса, но многу е слабо пигментирана.
216 - nude нијанса со кафеав подов, одлична за креирање "ombre" ефект на усните.
10 (3in1 Eyeshadow, Lipstick, Blusher) - Нијансата ми е одлично погодена како сенка за очи, не ја имам пробано на устата има премногу светки и не ми се допаѓа, но мислам дека одлично би изгледало и како хајлајтер.

Имаат одлична цена за тој квалитет, тотално ги препорачувам.
Од мене 10/10



3 comments:

  1. Бидејќи ретко ги сретнувам немам ниту едно. Се надевам наскоро ќе ги начекам некаде, би сакала да ги пробам бордото и тоа 3 во 1.

    ReplyDelete
  2. site izgledaat super, posebno toa 3 vo 1, dosta prakticno :)

    donnaoctober.blogspot.com
    https://instagram.com/donnaoctober/

    ReplyDelete