Friday, December 12, 2014

My Skin Care Routine

Today I will be talking about my skin care routine, which I am changing all the time because I have combination skin, and in summer time gets more oily at my T-zone and in the winter gets more drier.
I think that taking a good care of your skin is really important, especially for me because I wear makeup almost everyday, and I need to clean my skin properly every night.
I am one of those girls that cant sleep at night with make up on.
Before I start talking about my skin care routine, I can't say to you that this products will work for your skin, for me they are really good but every skin type needs different products.

Денес ке зборувам за тоа како јас секојдневно ја одржувам кожата, и како ја отстранувам шминката од очите и лицето. Имам комбинирана кожа и затоа најчесто користам различни продукти во лето и зима, затоа што во лето имам многу мрсна т-зона а во зима кожата ми е посува и бара повеќе нега. Мислам дека соодветна нега на лицето е многу важно, особено за девојки како мене што се шминкаат скоро секој ден.
Пред да почнам да зборувам за продуктите што ги користам, неможам да ви кажам дека овие продукти ке бидат доволно добри за вашиот тип на кожа, затоа што за мрсна кожа има други продукти, а за сува други продукти.
 1.   My Night Time Skin care routine1. Bioten cleansing milk (Dry /Sensitive Skin)/ Rosal cleansing milk (all skin types)
What I love the most about the Bioten products is that they are really cheap and good. I use for a dry skin because as I told you my skin gets drier in fall/winter. I have used the Rosal cleansing milk too but i found out that the Bioten one its better for my skin and it cleans better my makeup.
I always start with my cleansing milk, and first I remove all my face makeup with a cotton pads and then I remove my eye makeup with some facial wipes, (I used the essence eye makeup remover but I am not very satisfied).

Нешто што најмногу ми се допаѓа од Биотен продуктите е цената. Го користам млекото за сува кожа затоа што кожата во есен и зима ми е посува. Го користев и млекото за чистење лице на Росал, но мислам дека ова на Биотен е подобро за мојата кожа и подобро ми ја чисти шминката од лицето.
Секогаш почнувам да го чистам лицето со млекото, и прво ја одстранувам целата шмика на лицето потоа ја одстранувам од очите со влажни марами. (Го користев тоникот за отстранување шминка од очи на есенц ама не бев многу задоволна).

2. Oriflame Pure Skin Face Wash
 I bought this face wash gel from Oriflame and I really like it. It cleans the skin really well and it leaves the skin clean and smooth. I haven't used this gel for a long time, but still I noticed a positive difference, my skin did not have any new breakouts on my oily zone, and controls the oily shine on my face.

 Го купив овој гел за лице од орифлејм и многу ми се допаѓа. Ја чисти кожата многу добро и ја остава чиста и нежна на допир. Не го користам гелов многу долго време ама можам да кажам дека е предобар, и немам некои нови акни на мрсната зона, и кожата ми е мат во тек на целиот ден.

3. Rose Natural Water
I have tried I lot of toners and I don't really like them, I don't like that sticky feeling I get from them I prefer clean skin. Recently I started to use this natural rose water and I like it I use it only on the zones where I have redness or some spots and I really like it, its a good acne treatment and works really good for my skin.

Имам пробано разни тоници и не ми се допаѓа тоа лепливо чуство што го добивам на лицето, повеќе сакам чиста кожа на допир. Неодамна почнав да ја користам оваа природна вода од роза, ја користам само на местата каде што ми се појавува црвенило и некои акни, и ми се допаѓа.4.Essence Mattifying cream (combination skin)
After all the steps all you should do is moisturise your skin. I used the L'oreal triple active hydrating cream, but then i tried this one that is cheaper and its good for my skin and its a perfect base for foundation.

После сите овие чекори, треба да користите крема која ке и даде влажност на кожата. Јас ja користев на L'oreal  хидратантна крема, но потоа ја пробав оваа, која е многу поевтина и е добра за мојата кожа и плус е добра како база за течна пудра.


Once a week I exfoliate my skin, I use the Shilbao (extra gentle skin care peeling) or Balea (3in1) its a very gentle peeling and it removes really good the dead cells, and twice a month I use a face mask, which I often buy from Nivea.

Еднаш неделно правам пилинг за лице и го користам од Shilbao или на Балеа (3во 1) и сум многу заоволна, ги отстранува мртвите клетки и не ја суши кожата, и 2 пати месечно коритам маска за лице, најчесто ги купувам во мини паковање затоа што скоро никогаш не успевам да ги дотрошам до крај.

2 .     My Morning Time Skin Care Routine


Avon Care 3in1 cleansing Lotion
I've been using this cleanser/toner/lotion for a really long time and I wont use anything else. I am not spending a lot of time in the morning and this thing makes your skin really clean and soft. I definitely recommend it, because the price is really low for such a good product.

Го користам лосионов веќе подолго време и нема да користам ништо друго затоа што сум презадоволна. Не трошам премногу време насабајле и ова мало чудо ми ја прави кожата многу чиста и нежна на допир. Дефинитивно ви го препорачувам, затоа што има многу ниска цена а е одличен продукт.


This was one really long post, but i really hope that i helped you about some products and hope you will like this post.

Постов беше предолг дури и еден од најдолгите на блогов, ама се надевам дека ви помогнав во изборот на некои продукти и се надевам дека ке ви се допадне.


With Love,                                                                                                          Со Љубов,
Azize                                                                                                                    Азизе


10 comments:

 1. go koristam balea 3in1 i sum prezadovolna
  odlicen post

  ReplyDelete
 2. Одличен пост. Би сакала и јас да го пробам производот на Балеа. Вчера низ трчање поминав низ ДМ, па не успеав многу да се провртам, да видам што се ми треба. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Probaj go predobar e, i cenata mu e odlicna. :)

   Delete
 3. Great post! Kisses.
  http://www.solaanteelespejo.blogspot.com.es/

  ReplyDelete
 4. Great routine, your skin is beautiful!

  God bless,
  XO, Claire
  Http://www.littlemissfashionqueen.blogspot.com

  ReplyDelete
 5. super post, produktive izgledaat interesno, ke gi imam vo predvid :)


  http://octobergraves.blogspot.com/
  http://instagram.com/octobergraves

  ReplyDelete